ODLUČENO DANAS

Admir Čavka izabran za predsjednika "SDD Merhameta"u BiH

Želimo da pružimo ruku svima koji žele da budu dio ove plemenite ideje, kazao je on

Čavka: Plemenita misija "Merhameta" bit će nastavljena. Arhiv

Piše: N. Aj.

18.10.2020

Admir Čavka izabran je danas na vanrednoj skupštini Saveza dobrotvornih društava "Merhamet“ za predsjednika Saveza. Ova organizacija broji 36 općinskih organizacija i tri u inostranstvu, u Austriji, Hrvatskoj i Švedskoj.

Skupština je izabrala i novi Upravni odbor Saveza kojeg čine ugledni privrednici iz cijele BIH. 

Čavka je naglasio da će plemenita misija "Merhameta" biti nastavljena i u narednom periodu i da će ovaj Savez pomoći svima kome je pomoć potrebna.

- Želimo da pružimo ruku svima koji žele da budu dio ove plemenite ideje. Spreman sam na razgovor sa svim dobronamjernim ljudima. "Merhamet" je tokom svoje stoljetne istorije, baš kao i danas, jedna od vodećih humanitarnih organizacija u BiH - istakao je Čavka.

Dodao je da "Merhamet" nastoji da ublaži teško socijalno-ekonomsko stanje u BiH. 

U ovom Savezu rade narodne kuhinje, a među osnovnim djelatnostima "Merhameta" su i pomoć starim i iznemoglim osobama, stipendiranje učenika iz socijalno ugroženih porodica, zatim pomoć demobilisanim borcima, socijalnim ustanovama, centrima za odvikavanje od droge i drugim ugroežnim kategorijama stanovništva.

Član novog Upravnog odbora Šemsudin Kavazović je također istakao spremnost da sav svoj kapacitet uključi da bi poboljšao rad "Merhameta“. Kazao je da će plemenita ideja "Merhameta" zasigurno nastaviti svoju tradiciju dobročinstva. 

Muslimansko dobrotvorno društvo "Merhamet“ svoju snagu je, od prvih koraka načinjenih daleke 1913. godine, crpilo u svom narodu koji je u ovoj organizaciji prepoznao svojevrsno utočište i neprobojni bedem bošnjačkog dostojanstva, a, umnogome, i identiteta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.