NAJAVE

Nikšić za „Avaz“: Za svoje “statiranje u kukuruzu” DF dobije poneku mrvicu vlasti

Kada vam DF postavlja pitanja o principima, to vam je kao da miš propitkuje mačku o širenju kuge.

F. Karalić

Nikšić: Neka se oni drže toplote skuta njihove SDA

Foto: Arhiv


Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, u intervjuu za „Dnevni avaz“ govorio je, između ostalog, o izbornim prevarama, zahtjevu za smjenom Vlade Kantona Sarajeva, političkim dešavanjima u Republici Srpskoj, ali i o odnosima stranaka unutar „četvorke“ i optužbama da Elmedin Konaković vodi glavnu riječ, a koje dolaze mahom od Željka Komšića i DF-a.

-Ne obazirem se na optužbe DF-a jer odmah nakon tih optužbi dolaze ponude iz krugova DF-a kojima se nude za partnere u novoj kantonalnoj vladi. Kada vam DF postavlja pitanja o principima, to vam je kao da miš propitkuje mačku o širenju kuge.

. Ja znam da im nije lako. Svjesni su oni kako, da smo to htjeli, mi mogli biti na njihovom mjestu. Mi smo odbili, a oni su pristali biti blijedi priljepak, jer kako drugačije nazvati one koji ne mogu ni prisustvovati sastanku na kojem Bakir Izetbegović i Dragan Čović dogovaraju politiku dalje podjele BiH.

Pristali su da u njihovo ime Bakir Izetbegović vodi politiku, pregovara sa Čovićem i Plenkovićem, dogovara s Dodikom jer je to vizija društvenog poretka Bosne i Hercegovine u kojem navodno vladaju Čović, Dodik i Izetbegović, kao neprikosnovene poglavice. Za svoje “statiranje u kukuruzu” DF dobije poneku mrvicu vlasti u nekoj upravi javnog preduzeća, agenciji koje onda uredno prepuste na upravljanje onima koji iz sjene upravljaju tom strankom – kazao je, između ostalog, Nikšić.

Integralni intervju čitajte u sutrašnjem printanom izdanju „Dnevnog avaza“.

NA VRH

Podijeli članak na