POTPREDSJEDNIK SNSD-a

Špirić: Okupljanje oko SNSD-a očuvaće RS

Okupljanje je moguće samo oko velikih i nije slučajno što baš SNSD, kao najveća partija, ima takav izborni slogan, rekao Špirić

A. Č. / Srna

Špirić: Male stranke, nažalost, sklonije su podjelama nego udruživanju

Foto: Agencije


Oni kojima okupljanje i sabornost nisu prioriteti u očuvanju Republike Srpske nego razgrađivanje i podjele, unaprijed su osuđeni na propast, ocijenio je predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić.

Okupljanje je moguće samo oko velikih i nije slučajno što baš SNSD, kao najveća partija, ima takav izborni slogan. Nema svjetije ideje od okupljanja svih lokalnih zajednica oko Republike Srpske i njenog očuvanja. Male stranke, nažalost, sklonije su podjelama nego udruživanju - istakao je Špirić, koji je i potpredsjednik SNSD-a. 

Špirić je u izjavi za Srnu naglasio da interes Republike Srpske u Sarajevu ne smije biti doveden u pitanje, te da postoje ustavni mehanizmi da se on i zaštiti.

Ne može se zaštita Republika Srpske svesti na dobro volju pojedinaca ma ko da su oni. Postoje ustavni mehanizmi zaštite interesa Republike Srpske, od Predsjedništva BiH do Doma naroda gdje je Klub Srba branik i eventualnim lošim odlukama donesenim u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH - ukazao je Špirić. 

On smatra da bi najbolje bilo da se sve stranke okupe oko istog cilja, a to je očuvanje Republike Srpske, i da se prestanu baviti destrukcijom jer će se prvi oni u njoj zauvijek izgubiti.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na