OTVORENO PISAMO

Fantom se oglasio povodom stanja u zdravstvu u BiH

On je rekao da nikada u životu nije glasao ni za jednu partiju i nije sa bavio politikom

Fantom se oglasio. Arhiv

G. M.

25.10.2020

Poznati muzički producent Fikret Vukalić Fantom oglasio se otvorenim pismom povodom stanja u zdravstvu u BiH, konkretno u Sarajevu.

- Razlog zbog kojeg se javljam je isključivo tragikomična situacija u našem zdravstvu u Bosni i Hercegovini. Kako je moguće u 21. vijeku da ispred Urgentnog kliničnog centra za medicinu umiru bolesni pacijenti po trotoaru i vozilima a da ih pritom šefica Sebija Izetbegović ne prima na preglede – napisao je.

Upitao je, između ostalog, kako je to moguće kada se zna da postoji 1.000 praznih kreveta.

- Čime je to nas častan i pošten narod zaslužio, koji je ustvari izgradio taj isti medicinski centar – napisao je on.

On je rekao da nikada u životu nije glasao ni za jednu političku partiju i nije sa bavio politikom. Dodao je da ovako nešto ne može da prešuti. Naglasio je činjenicu da je iz Kliničkog centra „protjeran“ veliki broj „poštenih i časnih doktora i medicinskih sestara“.

- Poštovani građani Bosne i Hercegovine, pošto je medicina u pitanju i svi naši narodi, bez obzira na ime i prezime, treba da se oglasimo i da sve učinimo da se ovo zaustavi – stoji, između ostalog, u njegovom pismu.

Poziva, kako je rekao, penzionere, rudare, doktore, medicinske sestre, bravare, stolare, pekare, umjetnike, sportiste, sve studente posebno one sa medicinskih fakulteta... da ustanu i da se oglase.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.