VLADA KS

Krivić: Radimo u najtežem periodu od formiranja Kantona

Svi smo svjesni kompleksnosti situacije zbog pandemije, i svakako kada je u pitanju ministarstvo zdravstva, rekao Krivić

Krivić otvorio press-konferenciju Vlade. avaz

Piše: Fu. M.

2.11.2020

Članovi Vlade Kantona Sarajevo obratili su se javnosti. Kako je istakao v.d. premijera KS Anis Krivić, ova Vlada trenutno radi u najtežem periodu od formiranja KS.

- Vlada Kantona Sarajevo radi već osam mjeseci, slobodno mogu da reći, u najtežem periodu od osnivanja Kantona Sarajevo zbog vanredne situacije koja još uvijek traje. Mi ne znamo kada će se vanredno stanje okončati. Smatrali smo da je dobro s jednog mjesta da ponudimo građanima KS sve informacije kakvo je trenutmo stanje u Vladi, osim o aktivnostima koje radimo i čime se bavimo - rekao je Krivić.

Rad Vlade trenutno otežava odsustvo premijera Nenadića i ministra Draška Jeličića.

- Svi smo svjesni kompleksnosti situacije zbog pandemije, i svakako kada je u pitanju ministarstvo zdravstva. Krizni štab KS zasjeda istovremeno, i dobit ćemo prijedloge u kojem pravcu da donosimo odluke. Moram odmah kazati da ćemo donijeti najbolje odluke u interesu naših građana - rekao je Krivić dodajući da od "jednog čovjeka ne može zavisiti zdravstvo u KS.

Nakon toga ministri su pojedinačno predstavljali rad svojih resora i istaknuli najveća dostignuća, ali i poteškoće s kojima se KS susreće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.