SARAJEVO

Studenti ponovo na ulici: Tražimo svoja osnovna prava

Zahtijevaju da se održava praktična nastava na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu za sve studente, kao i da se održava nastava za studente Stomatološkog, Farmaceutskog i Fakulteta zdravstvenih studija na predmetima za koje su odgovorni profesor

Piše: E. H.

5.11.2020

Studenti ponovo na ulici: Tražimo svoja osnovna prava. Avaz

Studenti Fakulteta zdravstvenih studija Univerziteta u Sarajevu održali su danas proteste upozorenja, a zbog neodržavanja nastave na fakultetima medicinske grupacije.  

Podsjećamo, nastava za studente na fakultetima medicinske grupacije trebala je početi 19. oktobra, ali to se nije dogodilo. Studenti su prekjučer odlučili svoja prava potražiti na ulici, a zahtijevaju da se održava praktična nastava na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu za sve studente, kao i da se održava nastava za studente Stomatološkog, Farmaceutskog i Fakulteta zdravstvenih studija na predmetima za koje su odgovorni profesori Medicinskog fakulteta.

Predsjednik Udruženja „Asocijacija studenata Fakulteta zdravstvenih studija – FLORS“ Nemanja Jovičić za „Avaz“ kazao da su studenti bili primorani i drugi uzastopni dan tražiti svoja prava na ulici. 

- Nažalost dovedeni smo u poziciju da svoja osnovna prava tražimo na ulici. Nećemo odustati, ali rješenja još uvijek nema. Na jedan dostojanstven način izrazili smo svoje nezadovoljstvo. Studenti su poduzeli sve što je u našoj moći, upoziorili smo javnost i institucije, a to je problem nastavnog procesa. Molili smo za rješavanje problema, dakle morali smo izraziti svoje nezadovoljstvo na ovaj način. Žao nam je da nismo mogli dovesti više studenata, a zbog poštivanja epidemioloških mjera - istakao je Jovičić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.