SAOPĆENJE

DF: Kojović se lažno predstavlja kao borac Armije BiH

Umjesto što se lažno predstavlja kao borac Armije BiH, Kojović bi trebao pojasniti zbog čega je "četvorci" prihvatljivo HDZ-ovo tzv. legitimno predstavljanje naroda a ne građana, koje promovira njihov desničarski lider Konaković, navodi se u sapćenju

G. M. / Fena

Kojović izazvao reakciju DF-a

Foto: Arhiv


Iz Demokratske fronte su poručili da su „posljednje izjave predsjednika Naše stranke Predraga Kojovića, u kojima vrijeđa sve borce Armije BiH, lažno se predstavljajući kao borac, iako to nikada nije bio, prevršile svaku mjeru“.

- Jasna nam je potreba gospodina Kojovića da se predstavlja kao patriota, i pokuša dobiti koji glas više na izborima, ali sa nekim stvarima se ne smije igrati i manipulirati. Nikada Demokratska fronta i njeni članovi nisu vrijeđali gospodina Kojovića po bilo kojoj osnovi, čak smo stajali na njegovoj strani u nekim situacijama kada je trpio napade. Nismo čak reagovali kada se predstavljao kako je bio u Armiji BiH, iako se ne nalazi u registru boraca – navodi se u saopćenju DF-a.

Također, dodaju, „ne smatramo da neko ko nije učestvovao u odbrani države treba imati manja prava ili biti diskriminiran na bilo koji način zbog manjka hrabrosti“.

- Ali tvrditi da je branio Bosnu i Hercegovinu, kada je svima poznato da je prvi dio rata proveo kao kamerman strane novinske agencije, a potom napustio Bosnu i Hercegovinu prije završetka rata, je uvreda za ljude koji su godine proveli na prvim linijama, a posebno one koji su dali živote za domovinu. Biti borac Armije Bosne i Hercegovine za vrijeme agresije na državu je stvar najviše časti, i činjenice oko odbrane države, i doprinosa koji su njenoj odbrani dali neki pojedinci, ne smiju nikada biti podložne političkim manipulacijama - navodi se u saopćenju.

Na kraju se zaključuje:

- Umjesto što se lažno predstavlja kao borac Armije BiH, Kojović bi trebao pojasniti zbog čega je "četvorci" prihvatljivo HDZ-ovo tzv. legitimno predstavljanje naroda a ne građana, koje promovira njihov desničarski lider Konaković.

Više o temi Predrag Kojović

REAKCIJE
Prevljak: Nisam prijetio Kojoviću
NA VRH

Podijeli članak na