RESPIRATORI

"Verlab" reagirao na optužbe Civilne zaštite

Zaista nam nije jasno na osnovu čega je neko došao do zaključka da "Verlab" može na bilo kakav način blokirati upotrebu 100 respiratora iz Kine, navodi se

"Verlab" još nije pogledao respiratore. Arhiv

G. M. - M. Aš.

13.11.2020

Kompanija "Verlab" reagirala je na optužbe Federalne uprave civilne zaštite.

- Dužni smo reagovati na ovakve natpise. Zaista nam nije jasno na osnovu čega je neko došao do zaključka da "Verlab" može na bilo kakav način blokirati upotrebu 100 respiratora iz Kine!? Naime, "Verlab" još uvijek nije ni pogledao ove respiratore. Mi smo na vrijeme obavijestili Federalnu Upravu Civilne Zaštite da ćemo iduće sedmice biti u mogućnosti izvršiti zakonsku verifikaciju svih respiratora koji se u međuvremenu instaliraju, a sve u skladu sa potpisanim ugovorom – navodi se u reakciji.

S druge strane, dodaje se, jedino saopćenje "Verlaba" je ovo od sinoć na njihovoj Facebook stranici. U istom apsolutno nema bilo kakvih netačnih informacija, ističe se.

Podsjećamo FUCZ je danas izdao oštro saopćenje u kojem optužuje „Verlab“ da koči verifikaciju uređaja. Optužili su također medije koji pišu o aferi „Respiratori“.

- Zaista smo iznenađeni da pojedine strane ne prepoznaju profesionalnost "Verlaba". Zaista smo iznenađeni da niko nije čestitao uposlenicima Verlaba što su prilikom prošle instalacije otkrili da respiratori nisu bili podešeni i instalirani kako treba (iz izjava vidimo da oni koji su vršili instalaciju nisu imali dovoljna znanja o tome). Zaista smo iznenađeni da niko nije prepoznao kakve smo potencijalne posljedice spriječili za sve pacijente. NE, takve vrijednosti se u ovoj državi ne cijene. Međutim gospodo, mi smo radili i radit ćemo isključivo profesionalno i objektivno, bez obzira o kome i o čemu se radi! – navodi se u saopćenju "Verlaba".

Dodaje se da, ukoliko se u budućnosti nastave slični pokušaji „lažnog optuživanja" "Verlaba", bit će primorani da sve učesnike ovih procesa tuže za narušavanje ugleda i štetu koju nanose.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.