SARAJEVO

Ambasadorica Kavalec posjetila Glavni centar za brojanje

U Glavnom centru za brojanje su u toku obavezne pripremne radnje koje prethode brojanju glasačkih listića

A. Č.

Ambasadorica Ketrin Kavalec u posjeti Glavnom centru za borjanje

Foto: CIK


Ambasadorica Ketrin Kavalec (Kathleen Kavalec), šefica Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini danas je posjetila Glavni centar za brojanje u Sarajevu u društvu sa Željkom Bakalarom, predsjednikom Centralne izborne komisije BiH. 

Članovi uprave Glavnog centra za brojanje su ambasadorici Kavalec prezentirali aktivnosti koje će se provoditi u Glavnom centru za brojanje. Naglasili su da se u Glavnom centru za brojanje sve aktivnosti provode uz potpuno poštivanje epidemioloških mjera koje su propisali nadležni organi.

U Glavnom centru za brojanje su u toku obavezne pripremne radnje (sortiranje, verifikacija i slično) koje prethode brojanju glasačkih listića.

Uprava Glavnog centra za brojanje je istakla da je prostor centra u potpunosti pokriven video nadzorom i da sve aktivnosti koje se provode u Glavnom centru za brojanje nadgledaju akreditirani izborni posmatrači. Naglasili su da se u Glavnom centru za brojanje sve aktivnosti provode uz potpuno poštivanje epidemioloških mjera koje su propisali nadležni organi.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na