KRŠENJE IZBORNE ŠUTNJE

CIK kaznio Narod i pravdu sa 1.000 KM

Narod i pravda kažnjen sa 1.000 KM jer je Konaković putem društvene mreže Facebook vršio političke aktivnosti u zakonom zabranjenom periodu

Konaković objavljivao sadržaj na Facebooku. Arhiv

Piše: G. M.

24.11.2020

Centralna izborna komisija donijela je danas odluku o kažnjavanju stranke Narod i pravda sa 1.000 KM zbog vršenja političkih aktivnosti u vrijeme izborne šutnje.

- CIK je 15. novembra putem elektronske pošte od Općinskog odbora SDA Novi Grad Sarajevo primio prigovor u kojem se navodi da je Elmedin Konkaković, predsjednik stranke Narod i pravda, vršio javno političko oglašavanje putem Facebooka, te da je na taj način politički subjekt Narod i pravda postupio suprotno odredbama Izbornog zakona – navodi se u odluci CIK-a.

Predloženo je da se Narod i pravda kazni sa 1.000 KM jer su putem društvene mreže Facebook vršili političke aktivnosti u zakonom zabranjenom periodu, što je i usvojeno.

Osim toga, Admir Mujanović, kandidat iz Nezavisnog bloka vršio je aktivnosti u zabranjeno vrijeme putem Facebooka i postupio suprotno odredbama Izbornog zakona. Nezavisni blok je kažnjen sa 1.000 KM. Ovu prijavu podnijela je SDA Hadžići.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.