Potpredsjednik SDP-a BiH

Mijatović: SDP nije idealan, ali i stranke koje važe za veće imaju i probleme

Naveo je da se Nermin Nikšić oporavlja od korone te da uskoro biti u punom radnom kapacitetu

A. Č.

Mijatović i Nikšić

Foto: Facebook


Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović objavio je na svom Facebook profilu komentar u kojem se osvrnuo na posljednja dešavanja unutar stranke.

- Ima ovoj slici više od godinu dana i pošto ovih dana svi o nekom moralu vrijeme je da i ja nešto napišem! Prvo svima da bude jasno odluke o SDP-u i u ime SDP-a se donose na organima SDP BiH, ne na društvenim mrežama, ne po obavještajnim krugovima, ne po kafanama gdje sećijaši zelena ljevica, ne u glavama onih koji su izdali i ukaljali SDP, a isti SDP im je dao sve što imaju u životu - počeo je Mijatović. 

On je istakao da SDP nije idealan, niti je to stranka bez problema, ali kaže da stranke koje važe za veće imaju i veće probleme.

Sve te probleme u SDP-u će članovi SDP-a riješiti na organima partije i koliko god su se neki radovali izaći ćemo jos jači iz svega ovoga. Moram razočarati mnoge, nema ni ličnih sukoba kako su trubili mnogi režimski mediji, samo da podsjetim od sukoba Denisa Bećirovića i mene koji je predstavljen kao lom u SDP-u, moram vas razočarati prošle nedjelje smo pili kafu i dat ćemo zajednički doprinos jačanju SDP-a. Također, fabrikovani sukob Irfana Čengica i Damira Mašića koji stalno koriste režimski mediji, džaba se radujete jutros smo svi pili kafu i kao što odavno znam taj sukob ne postoji sem u glavama onih koji ne žele dobro SDP-u - napisao je Mijatović. 

Dalje je naveo da se Nermin Nikšić oporavlja od korone te da uskoro biti u punom radnom kapacitetu.

Svima i u SDA i u zelenoj ljevici mora biti jasno, predsjednika SDP BiH su uvijek i birali i smjenjivali članovi i organi SDP BiH, tako će i ostati! Na kraju moram konstatovati da su najglasniji oni koji su davno napustili SDP ili toliko ukaljali obraz SDP-a da ni varikina ne može to da spere, a to što politički protivnici vode hajku i postavljali bi i smjenjivali rukovodstvo SDP-a to je potpuno legitimno, ali nije SDP satelit stranka na kojoj se organi smjenjuju i postavljaju na izmišljenim kongresima već ozbiljna politička organizacija koja ne bježi od odgovornosti i kod uspjeha i kod padova. 

Svim članovima SDP-a mogu da poručim da je mjesto za diskusiju na organima partije, te da se rukovodstva mogu i trebaju mijenjati ako ne rade dobro, ali da imamo jednu partiju i da alternative nema - naveo je Mijatović.

🔴Ima ovoj slici vise od godinu dana i posto ovih dana svi o nekom moralu vreme je da i ja nesto napisem! 🔴Prvo svima da...

Objavljuje Vojin MijatovicSrijeda, 2. prosinca 2020.
NA VRH

Podijeli članak na