NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: BiH dostiže 100.000 zaraženih

Naši novinari bili su jučer u Beogradu na dženazi Džeju Ramadanovskom

Piše: Avaz.ba

12.12.2020

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju “Dnevnog avaza”, najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: BiH dostiže 100.000 zaraženih.

Dok drugi val koronavirusa hara Evropom istraživali smo kakva je trenutno situacija u našoj zemlji.

Kandidat za načelnika općine Srebrenica Alija Tabaković komentirao je za naš list odluku CIK-a da se na dnevni red uvrsti i tačka o brojanju glasova koji su pristigli poštom iz inozemstva.

Istraživali smo i kakve su veze organizacije AKOS s „Mislimanskim bratstvom“.

Donosimo i analizu - Je li Tegeltija gori od Osmice.

Ličnost dana je bivši američki predsjednik Bil Klinton (Bill Clinton).

Naši novinari bili su jučer u Beogradu na dženazi Džeju Ramadanovskom. Donosimo sve detalje posljednjeg ispraćaja ove regionalne muzičke legende.

Istraživali smo i kakvo je stanje trenutno na našim planinama kada je u pitanu broj gostiju i rad ugostiteljskih objekata.

Bili smo i na licu mjesta gdje je jučer pronađena olupina aviona, a prilikom čijeg pada su poginula dvojica pilota.

Marokanac uhapšen u Beogradu zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Sarajlije Jasmina Berovića 17. novembra u naselju Otes, ukoliko ne bude nepredviđenih okolnosti, mogao bi ubrzo biti izručen pravosuđu BiH. Više detalja o ovom slučaju čitajte na stranama Crne hronike.

Adi Šoše, pjevač grupe „Miligram“ i učesnik popularnog šoua „Zvezde Granda“ govorio je za „Avaz“. O njegovom uspjehu čitajte na stranama Jet seta.

Naš proslavljeni fudbalski stručnjak Vahid Halilhodžić (68) izjavio je za „Avaz“ da odluka Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine kojom je uskraćena mogućnost Ivici Osimu da bude počasni predsjednik NSBiH apsurdna.

Za naš list iz Minhena govorio je i Zvjezdan Misimović.

U današnjem broju „Avaza“ pronađite i prilog „Sedmica“. Izdcvajamo zanimljiv intervju s novim predsjednikom Akademije nauka i umjetnosti BiH, Murisom Čičićem.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.