NA KIOSCIMA DILJEM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Upitna nabavka vakcina!

Donosimo i vrlo aktuelni intervju s ambasadorom Hrvatske u BiH Ivanom Sabolićem

Piše: Avaz.ba

17.12.2020

Današnja naslovna strana "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju “Dnevnog avaza”, najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Upitna nabavka vakcina!

Iako su vlasti Bosne i Hercegovine sedmicama uvjeravale građane ove države da nabavka vakcina putem COVAX mehanizma ide prema planu, jučer je došlo do drame nakon što utvrđeno da Vlada Federacije BiH nije uplatila svoj dio sredstava, iako su to učinili iz Republike Srpske i Distrikta Brčko.

Donosimo i priču o ruskim igrama s plinom, a pročitajte i kako je „Gazprom“ najavio smanjenje isporuke, pa odustao.

Komentar dana napisao je Edin Skokić: Začarani krug.

Pročitajte i zašto su sve su oči uprte u Džoa Bajdena, a za „Avaz“ na ovu temu govore politolog iz Zagreba Davor Gjenero, dekan Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Sead Turčalo, politički analitičar i direktor Centra za regionalizam iz Novog Sada Aleksandar Popov i izvršna direktorica “Transparency Internationala BiH” Ivana Korajlić.

Ličnost dana je Izet Hajrović: Povratak otpisanog.

Donosimo i vrlo aktuelni intervju s ambasadorom Hrvatske u BiH Ivanom Sabolićem, koji je za „Avaz“ poručio da dugoročna rješenja za BiH moraju doći iznutra. Pročitajte i zašto je kazao da ljudi u BiH itekako poznaju poslovicu „dogovor (kompromis) kuću gradi“.

Na stranama „Globusa“ pročitajte sve o trenutnim odnosima između Londona i Brisela, te zašto je sve manje vremena za postizanje dogovora. Pročitajte i zašto je predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lejen (Leyen) poručila „Tako blizu, a tako daleko“.

Tu je i naša aktuelna tema o novog trgovinskom sporazumu između Ujedinjenog Kraljevstva i BIH, saznajte kako će zbog trome bh. administracije ispaštati bh. kompanije.

Donosimo i našu temu u vezi životnog standarda bh. građana koji žive sve teži. Naši novinari istraživali su zašto cijene stabilno rastu, te zašto je novca sve manje.

Pročitajte i detalje burne rasprava na sjednici Kantonalne skupštine Tuzlanskog kantona, a saznajte kako je za spas Vlade SDA pokrenut vitalni nacionalni interes.

Na stranama Crne hronike pročitajte detalje policijske akcije „Wolf“ kojom je razbijena organizirana grupa krijumčara iz Foče koja je švercom cigareta zaradila 400.000 KM. Tu je izvještaj o akciji pripadnika FUP-a u Švrakinom Selu, pročitajte kako je Bojan Dedić (34) preko Facebooka dijelio snimke djece s pedofilima.  

Na stranama Jet seta pročitajte kako je Sarajlija Harun Ćehović primljen na najprestižnije svjetske filmske akademije.  

Novinari Sporta donose priču o tome kako „Bitka za Britaniju“ donosi enormne zarade, a istraživali su detalje meča između Džošue i Fjurija. Nastavljena je i saga u vezi novog selektora fudbalske reprezentacije. Misimović i Spahić dovršavaju posao, a za danas su predviđeni sastanci sa dva Sergeja. Tu je i naša tema o tome koliko dugo ćemo čekati na evropski iskorak u nogometu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.