BIHAMK

Upozorenje vozačima na poledicu na cestama

Vozači se savjetuju da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila

Mjestimično smanjena vidljivost. Ilustracija

A. Č.

22.12.2020

Ovoga jutra se saobraća po vlažnom, odnosno mokrom kolovozu. Zbog niskih temperatura u jutarnjim satima moguća je poledica u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. 

Jutros vozačima iz BIHAMK-a skreću pažnju na mjestimično smanjenu vidljivost, zbog magle na širem području Sarajeva, Maglaja, Donjeg Vakufa, Jajca, Orašja, Odžaka, Bihaća, Bosanskog Petrovca i Ključa. 

- Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila - saopćeno je iz BIHAMK-a.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Izgradnja kružne raskrsnice izvodi se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put. 

Zbog radova na redovnom održavanju tunela Karaula na magistralnom putu Olovo-Kladanj, danas će se u vremenu od 09 do 15 sati saobraćati starom cestom.


Stanje na putevima u BiH. BIHAMK

Danas će, u vremenu od 12 do 13 sati, zbog neophodnih radova, tunel Crnaja (Konjic-Jablanica) ostati bez napajanja električnom energijom, pa vozače molimo da voze opreznije.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Sarajevo-Tuzla, Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Dionica autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever zatvorena je u oba smjera.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prijelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.