PREDSJEDNIŠTVO DNS-A

Nešić: Usvojena odluka o raspisivanju unutarstranačkih izbora

Nešić je rekao da je Predsjedništvo stranke konstatiralo da je više od 96 posto članstva DNS-a prihvatilo novu partijsku politiku

G. M. / Srna

Nenad Nešić

Foto: Arhiv


Predsjedništvo DNS-a usvojilo je danas odluku o raspisivanju unutarstranačkih izbora koje od početka naredne godine do kraja maja trebaju sprovesti lokalne partijske organizacije, rekao je predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

Nešić je rekao da bi, nakon toga, ova partija u junu trebala da dobije Skupštinu koja će birati članove Glavnog odbora DNS-a, Predsjedništva i generalnog sekretara, dok je njegovo statutarno pravo da kao predsjednik postavlja potpredsjednike.

On je u pauzi sjednice Predsjedništva DNS-a rekao novinarima da je za potpredsjednika stranke danas imenovao Daneta Maleševića, koji je poslanik DNS-a u Narodnoj skupštini Srpske.

Nešić je rekao da je Predsjedništvo stranke konstatiralo da je više od 96 posto članstva DNS-a prihvatilo novu partijsku politiku.

On kaže da je zadovoljan rezultatima stranke na proteklim lokalnim izborima s obzirom da su prema broju dobijenih glasova, kako kaže, treća partija u RS i namjera im je da budu "ključni faktor na narednim općim izborima".

Sjednica Predsjedništva DNS-a je održana u prostorijima Glavnog odbora stranke u Banjoj Luci.

Više o temi DNS

BIVŠI KADAR DNS-A
Darko Banjac pravi novu stranku, otkrio je i ime
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na