STANJE NA PUTEVIMA

U većem dijelu BIH saobraća se po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta

A. Čengić

Na put ne krećite bez zimske opreme

Foto: Ilustracija


U većem dijelu BIH saobraća se po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu. U višim planinskim predjelima povremeno pada snijeg i zadržava se na kolovozu. Iz BIHAMK-a vozače savjetuju da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Na put ne krećite bez zimske opreme.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. 

Više o temi BIHAMK

UPOZORENJA
Zabranjen prijevoz eksplozivnih materija
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na