SARAJEVO

Riješen problem: Logopedi ostaju na poslu u Domovima zdravlja

Haris Vranić danas je održao sastanak sa direktorom Zavoda zdravstvenog osiguranja KS Sakibom Katanom te su riješili problem angažmana logopeda u ovoj zdravstvenoj ustanovi

Vranić i Katana. Vlada KS

Piše: A. Nalo

8.1.2021

Nakon upozorenja iz Domova zdravlja da u januaru ističe ugovor za 17 logopeda odmah je reagiralo Ministarstvo zdravstva KS. Tim povodom ministar Haris Vranić danas je održao sastanak sa direktorom Zavoda zdravstvenog osiguranja KS Sakibom Katanom te su riješili problem angažmana logopeda u ovoj zdravstvenoj ustanovi.  


Prekid usluga

-S obzirom da je Ministarstvo dalo saglasnost za angažman logopeda, a Zavod osigurao neophodna novčana sredstva, sada je sve do direktora ove javno-zdravstvene ustanove koji treba da provede neophodnu zakonsku proceduru i izvrši prijem ove vrste medicinskog kadra - kazao je ministar Vranić.

Pozvao je i direktora Doma zdravlja da se odmah obrati Zavodu, kako bi se ova aktivnost što prije započela i provela. Ovim će se definitivno riješiti problem vezan za prekid pružanja ovih usluga i obustavljanje prijema logopeda u JU Dom zdravlja KS, koja je nastupila iz nekih nepoznatih razloga.


Umirujuće poruke

Oba aktera današnjeg sastanka su poslali umirujuću poruku roditeljima kazavši kako će njihova djeca vrlo brzo biti u prilici dobiti neophodnu pomoć i podršku logopeda.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.