STANJE NA PUTEVIMA

Vozite oprezno, poledice na kolovozima i učestali odroni

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

A. Ka.

Savjetuje se oprezna vožnja

Foto: Ilustracija


Niske temperature ovoga jutra pogoduju formiranju poledice, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.  

- Posebnu pažnju skrećemo na putevima u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Upozoravamo i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Na svim dionicama savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. Na planinskom prevoju Borova Glava na dionici Livno-Šuica upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce Mostar - Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres - Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Stupari - Živinice, Vitez - Travnik, Živinice - Banovići, Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustiprača, Gromiljak - Blažuj i Šuica - Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Granični prelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 7 do 19 sati.

Više o temi Bosna i Hercegovina

VREMENSKA PROGNOZA
U BiH danas oblačno, očekuje se i slab snijeg
NAJNOVIJI PODACI
U BiH preminulo 15 osoba, novozaraženih 442
NA VRH

Podijeli članak na