STANJE NA PUTEVIMA

Vozite oprezno, poledice na kolovozima i učestali odroni

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Savjetuje se oprezna vožnja. Ilustracija

A. Ka.

13.1.2021

Niske temperature ovoga jutra pogoduju formiranju poledice, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.  

- Posebnu pažnju skrećemo na putevima u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Upozoravamo i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Na svim dionicama savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. Na planinskom prevoju Borova Glava na dionici Livno-Šuica upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce Mostar - Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres - Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Stupari - Živinice, Vitez - Travnik, Živinice - Banovići, Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustiprača, Gromiljak - Blažuj i Šuica - Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Granični prelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 7 do 19 sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.