REAKCIJA

Iz A-SDA oštro poručili Izetbegoviću: Srbi su ti loši kad glasaju za Dodika, a on ti je dobar kad ti glasaš za njega

Kada izborni rezultati podbace, a stranački poslušnici počnu glasno negodovati, tada Bakir i Dodik kreću u zaštitu nacionalnih interesa i šalju poruke jedan drugome radeći to iz udobnih stolica

N. Aj.
  • Reakciju na Facebooku potpisuje predsjednik ASDA Nermin Ogrešević

    Reakciju na Facebooku potpisuje predsjednik ASDA Nermin Ogrešević

    Foto: Avaz


Čini se da reakcije na izjavu Bakira Izetbegovića, koja je uzdrmala region, ne jenjavaju. Stranka demokratske aktivnosti A-SDA objavila je na svojoj Facebook stranici reakciju koju potpisuje predsjednik stranke Nermin Ogrešević naslovljena sa "Dobar narod kad tad kažnjava loše vođe".

Status prenosimo u cjelosti:

- "Kažu, nema loših naroda, ima samo loših rukovodstava. Nisam siguran", izjavio je Bakir Izetbegović i tu nema ništa sporno. Nema, jer je to rekao baš Bakir Izetbegović, čovjek koji je bezbroj puta do sada pokazao da on ne zna ništa o životu naroda. Neko ko ne liči ni na vlastiti narod i ne poznaje realan život u zemlji, izborne rezultate ocijeni kroz stanje na društvenim mrežama, a mahom za sve propuste optuži isti taj narod, naravno nije neko čije bi se tvrdnje o narodima i njihovim osobinama, trebale ozbiljno razmatrati. 

Bakir Izetbegović nije egzaktno izjavio da su Srbi loš narod, ali je za tezu da nema loših naroda vrlo jasno kazao "Nisam siguran".

Navikli su da se sve završi u moru jalovih komentara

I nije siguran, jer Bakir Izetbegović nikada ni u šta nije siguran niti u njega bilo ko može biti siguran, osim njegove supruge, Asima Sarajlića, Halida Genjca ili Safeta Softića i nekolicine koje brani i štiti bez obzira koliko isti nanose šteta.

Kada izborni rezultati podbace, a stranački poslušnici počnu glasno negodovati, tada Bakir i Dodik kreću u zaštitu nacionalnih interesa i šalju poruke jedan drugome radeći to iz udobnih stolica, preko medija, naravno. Navikli su da se sve završi u moru jalovih komentara, ponekog saopćenja i talasom negativne energije koji preplavi nikog drugog do obični narod. I to je ustaljen, uvježban scenarij koji se ponavlja.

No, ne poznajući narod, Bakir je previdio da su ovakvi igrokazi postali suviše prozirni i da je takozvana nacionalistička retorika u moru egzistencijalnih problema, prisjela svakome.  

Prema Bakirovoj logici, Srbi koji glasaju za Dodika su loš narod, ali kada on glasa za njega u Domu naroda ili skupa s njim sačuva loše Vijeće ministara, obnaša vlast i zajedno evidentno očajno loše upravljaju državom, onda on nije loš?!

Dobar narod kad tad kažnjava loše vođe "Kažu, nema loših naroda, ima samo loših rukovodstava. Nisam siguran.", izjavio...

Posted by Stranka demokratske aktivnosti - ASDA - Oficijelna stranica on Sunday, January 24, 2021

Prestanite nas zamarati nacionalističkom i zapaljivom retorikom

Da li je Dodik, nakon svih skandala u posljednja dva mjeseca, mogao dobiti bolji teren za pranje i uzdizanje u svom entitetu od ovog koji mu je obezbjedio Bakir svojim "mudrovanjem" o lošim narodima? Naravno da nije i naravno da će mu Dodik uzvratiti nekim novim udarcem po leđima Bošnjaka (nikako Bakirovim) i stvoriti prostor u kojem će Bakir opet samo na par dana i samo virtualno biti lider i zaštitnik.

Narod svjedoči još jednom igrokazu, ali narod ne voli reprize i narod je taj koji uvijek kazni loše rukovodstvo, a to je ono o čemu su i Bakir Izetbegović i Milorad Dodik trebali razmisliti puno prije nego što su se deplasirali i potcijenili dobrotu i strpljenje svih naroda koji žive u Bosni i Hercegovini. 

Stoga, prestanite nas zamarati nacionalističkom i zapaljivom retorikom kojom pokušavate pažnju skrenuti s gorućih problema u ovoj zemlji kao što su neažurnost pri nabavci vakcina, sve niži standard građana i sve više nezaposlenih, migrantska kriza i brojni drugi problemi na državnom nivou čije rješavanje blokirate vi i vaši koalicioni partneri iz SNDS-a i HDZ-a, a koje ste za partnere u vlasti, Bakir, upravo vi birali - navodi se u reakciji predsjednika Stranke demokratske aktivnosti BiH Nermina Ogreševića.

Više o temi Bakir Izetbegović

PREDSJEDNIK SNSD-A
Dodik traži izvinjenje od Izetbegovića
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na