HAOS NA PUTEVIMA U BIH

Snježni nanosi prekrili kolovoze: Kamiondžije u problemima

Obustavljen saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na putevima: Konjic - Tarčin, Cazin - Skokovi - Velika Kladuša, Ripač - Gorjevac i Ključ - Bosanski Petrovac

A. Kapo

Novi snježni nanosi prekrili su većinu putnih pravaca u Bosni i Hercegovini

Kako javljaju čitaoci, najteže je na putnim pravcima kod Livna, Kupresa, Teslića. ..

Zastoj na Nišićima

Snijeg pravi probleme i na Bradini, a trenutno je zastoj i na Nišićima. U najvećim problemima su kamiondžije.

Jedna kamion je tako okrenuo se na cesti u mjestu Strupari kod Kladnja.

Zbog novih sniježnih padavina obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na putnim pravcima: Konjic - Tarčin, Cazin – Skokovi - Velika Kladuša, Ripač - Gorjevac i Ključ - Bosanski Petrovac, saopćeno je iz BIHMAK-a.

Učestali odroni

- Otežano zbog snijega saobraća se i na ostalim dionicama u višim predjelima, a posebno izdvajamo dionice u zapadnim i jugozapadnim krajevima gdje puše jak vjetar koji formira sniježne nanose. Na ostalim putevima u BiH saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu.

Zbog niskih temperatura skrećemo pažnju na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Upozoravamo i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno – stoji u saopćenju BIHAMK-a.

Više o temi Bosna i Hercegovina

NA VRH

Podijeli članak na