REAKCIJE

Špago: "Koalicija za Mostar" ima sigurnih 11 ruku

Spremni podržati svakog drugog kandidata iz probh.bloka koji uđe u drugi krug glasanja

Špago danas : Nema uslovljavanja. M.Smajkić

Piše: M. Sm.

26.1.2021

Šerif Špago, koordinator „Koalicije za Mostar“ , koju čine SDA, SBB, DF, S BiH i BPS danas je komentirao posljednja zbivanja u vezi ovog politčkog bloka, posebno, na tragu izjave sada već bivšeg predsjednika Kantonalnog odbora DF-a, Ahmeda Džubura.

Džubur je, podsjetimo, sinoć podnio ostavku na ovu funkciju, a prethodno je kazao da je njegova stranka suspendirala aktivnosti unutar Koalicije.

- U svim političkim strankama ima tenzija, pogotovo, ako se to prenosi sa odnosa unutar stranačkih rukovodstava u Sarajevu, ali, vijećnici izabrani unutar Koalicije su jedinstveni i kao takvi će nastaviti svoje djelovanje u Gradskom vijeću Mostara.

Dakle, „Koalicija za Mostar“ ima 11 sigurnih ruku koje će podržati našeg kandidata za gradonačelnika, dr. Zlatka Guzina – rekao je Špago novinarima u Mostaru.

Također, kazao je kako je Koalicija spremna podržati svakog kandidata za gradonačelnika koji dolaze iz probosanskohercegovačkog bloka, koji uđe u drugi krug glasanja.

-Razgovori unutar koalicija i blokova nemaju alternativu. Ne možemo jedni druge uslovljavati bilo čime. Moramo se dogovorati da se što prije uspostavi Gradsko vijeće i izabere gradonačelnik kako bi se počeli riješavati problemi unutar Grada Mostara - naveo je Špago.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.