STANJE NA PUTEVIMA

Kolone vozila prema ski centrima i zimskim izletištima

Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a na moguću poledicu upozorava se u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima

A. Ka.

Pojačana frekvencija vozila

Foto: Arhiv


U prijepodnevnim satima na putevima u BiH pojačana je frekvencija vozila prema ski centrima i zimskim izletištima, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a na moguću poledicu upozorava se u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Vidljivost je zbog magle smanjena u kotlinama i uz riječne tokove, a pažnja se skreće i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Iz BIHAMK-a podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce Mostar - Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres - Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice - Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Stupari – Živinice - Banovići, Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustiprača, Blažuj - Kiseljak i Šuica - Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

NA VRH

Podijeli članak na