ODLUČENO NA SJEDNICI

CIK objavio datume izbora u Srebrenici, Doboju, Travniku i Ustikolini

Centralna izborna komisija BiH danas je raspisala i prijevremene izbore za izbor načelnika Općine Travnik i načelnika Općine Ustikolina koji će biti održani u nedjelju, 11. aprila 2021. godine

CIK objavio datume izbora u Srebrenici, Doboju, Travniku i Ustikolini. Fena

N. Aj.

2.2.2021

Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas je donijela odluke o održavanju ponovnih izbora za gradonačelnika Grada Doboj i Skupštinu Grada Doboj na 89 biračkih mjesta i načelnika Općine Srebrenica i Skupštinu općine Srebrenica na 28 biračkih mjesta.

- Ponovni izbori u Doboju i Srebrenici bit će održani u nedjelju, 21. februara 2021. godine - saopćeno je iz CIK-a.

Biračka mjesta

Na istoj sjednici usvojena je i Instrukcija o postupku provođenja ponovnih izbora za gradonačelnika Grada Doboj i Skupštinu Grada Doboj i načelnika Općine Srebrenica i Skupštinu općine Srebrenica kojom se uređuje postupak provođenja ponovnih izbora za gradonačelnika Grada Doboj i Skupštinu Grada Doboj na 89 redovnih biračkih mjesta i načelnika Općine Srebrenica i Skupštinu općine Srebrenica na 26 redovnih biračkih mjesta i dva biračka mjesta za glasanje birača u odsustvu iz drugih osnovnih izbornih jedinica za osnovnu izbornu jedinicu Srebrenica, određivanje biračkih mjesta i lokacija biračkih mjesta, imenovanje članova biračkih odbora i obuke biračkih odbora, izborna šutnja, posmatranje ponovnih izbora, dostava izbornog materijala, način pakovanja izbornog materijala, način brojanja glasačkih listića i način utvrđivanja izbornih rezultata.

Uputstvo o rokovima

Centralna izborna komisija BiH danas je raspisala i prijevremene izbore za izbor načelnika Općine Travnik i načelnika Općine Ustikolina koji će biti održani u nedjelju, 11. aprila 2021. godine.

- Usvojeno je i Uputstvo o rokovima izbornih aktivnosti za održavanje prijevremenih izbora za nаčеlnike općina Travnik i Ustikolina, saopćeno je iz CIK-a.   



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.