REAKCIJE

Predrag Kožul o inicijativi za smjenu ministra Grubeše: To je neurotična, nepotrebna i neprovediva inicijativa

Kožul je kazao da se ovdje radi o klasičnom primjeru štetnog pritiska na rad pravosuđa

E. T. / HMS

2.2.2021

Predrag Kožul i Josip Grubeša. Avaz

Članovi Privremene istražne komisije Predstavničkog doma Parlamenta BiH za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH pokrenuli su inicijativu za smjenu ministra pravde BiH Josipa Grubeše. 

Inicijativu je danas Komisiji predložio zastupnik Komšićevog DF-a Zlatan Begić, a kao obrazloženje je naveo “loše rezultate rada i neodazivanje na saslušanje pred Privremenom istražnom komisijom”.


Šest članova komisije bilo je za ovu inicijativu; Damir Arnaut (NS), Dragan Mektić (SDS), Zlatan Begić (DF), Branislav Borenović (PDP), Mira Pekić (PDP) i Zukan Helez (SDP) dok je dok je Alma Čolo (SDA) bila suzdržana.

Komentar ove inicijative za smjenu ministra Grubeše HMS je zatražio od Predraga Kožula, zastupnika HDZ-a BiH u Predstavničkom domu Parlamenta BiH. Kožul je kazao da se ovdje radi o klasičnom primjeru štetnog pritiska na rad pravosuđa.

- Radi se o neurotičnoj, nepotrebnoj, neprovedivoj i štetnoj inicijativi s obzirom na ono što Ministarstvo pravde i Vijeće ministara rade i trebaju uraditi vezano za reformu pravosuđa. Rad ovog povjerenstva je klasični primjer štetnog pritiska na pravosuđe i na one dijelove i članove pravosudnih institucija koji se pojedinim članovima povjerenstva ne sviđaju, a s ciljem političkog usmjeravanje rada pravosuđa - rekao je Kožul za HMS.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.