REGULACIJA SEMAFORIMA

U tunelu Crnaja saobraćaj se odvija jednom trakom

Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona, kažu iz BIHAMK-a

Tunel Crnaja. Arhiv

Piše: N. Aj.

9.2.2021

Počeli su pripremni radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic - Jablanica, zbog čega je tokom dana moguće sporije saobraćanje. U narednim danima na ovoj dionici doći će do izmjene u režimu saobraćaja. U vremenu od 4:30 do 23 sata kroz tunel će se saobraćati jednom trakom naizmjenično, uz regulaciju semaforima, dok će od 23 do 4:30 sati saobraćaj u tunelu biti obustavljen.

- Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok teretna ne mogu proći. Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona. Na dionicama u zapadnim krajevima upozoravamo na jake udare vjetra. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno - saopćili su iz BIHAMK-a.

Saobraćaj zbog radova obustavljen je u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila sa više od 7,5 tona, sa izuzetkom autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice - Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put. Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Stupari - Živinice, Živinice - Banovići, Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustiprača, Gromiljak - Blažuj i Šuica - Tomislavgrad - kazali su iz BIHAMK-a.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.