STANJE NA PUTEVIMA

Vozači, oprez: Povećana opasnost od odrona

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen

Opasnost od odrona. Ilustracija

A. Ka.

20.2.2021

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na putevima u višim predjelima u Bosni i Hercegovini.

- Izdvajamo šire područje Viteza, Livna, Kupresa i Tomislavgrada. Saobraća se po suhom ili vlažnom kolovozu, a upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno – saopćeno je iz BIHAMK-a.

U toku radovi

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic - Jablanica, gdje se saobraća jednom trakom naizmjenično uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23-4:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja. Sutra (21. februar) zbog radova na asfaltiranju u tunelu, dolazit će do povremene obustave saobraćaja za teretna vozila.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok teretna ne mogu proći.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce Mostar - Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres - Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača - Novi Travnik - Bugojno.


Nema dužih zadržavanja

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice - Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Živinice - Banovići, Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustiprača i Gromiljak - Kaonik.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.