IZRAZIO SAUČEŠĆE

Kardinal Puljić povodom smrti Bandića: Imao je srca za obespravljene

Sve ljudsko slabo da mu milosrdno oprosti, naveo je kardinal Puljić

A. Č.

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić

Foto: Arhiv


Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić uputio je porodici, rodbini, suradnicima i Gradu Zagrebu izraze saučešća povodom smrti gradonačelnika Milana Bandića.

Poruku kardinala Puljića prenosimo u cijelosti:

- U jutarnjim satima sam primio tužnu vijest da je umro gradonačelnik grada Zagreba gospodin Milan Bandić. Tim povodom upućujem najiskrenije izraze kršćanske sućuti najprije bližoj i daljnjoj rodbini. Zatim Gradu Zagrebu za kojeg je izgarao i „dogorio“, jer ga je volio, kao što je volio hrvatski narod i svoju rodnu grudu. Upućujem iskrenu sućut svim njegovim suradnicima u Upravi Grada Zagreba.

Posebno upućujem svoje molitve milosrdnom Bogu za njegovu dušu da ga Gospodin primi i obasja vječnim svjetlom i zagrli svojom božanskom ljubavlju. Sve ljudsko slabo da mu milosrdno oprosti. Iz iskrene zahvalnosti Bogu ću preporučiti njegovu dušu jer je imao srca za obespravljene i one koji su trpjeli posljedice rata. Uz sav njegov stil života, nosio je ono što mu je pokojna majka usadila u srce. Upućujući najiskrenije izraze kršćanske sućuti, sve srdačno pozdravljam i na sve zazivam obilje Božjeg blagoslova!

NA VRH

Podijeli članak na