IZRAZIO SAUČEŠĆE

Kardinal Puljić povodom smrti Bandića: Imao je srca za obespravljene

Sve ljudsko slabo da mu milosrdno oprosti, naveo je kardinal Puljić

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić. Arhiv

A. Č.

28.2.2021

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić uputio je porodici, rodbini, suradnicima i Gradu Zagrebu izraze saučešća povodom smrti gradonačelnika Milana Bandića.

Poruku kardinala Puljića prenosimo u cijelosti:

- U jutarnjim satima sam primio tužnu vijest da je umro gradonačelnik grada Zagreba gospodin Milan Bandić. Tim povodom upućujem najiskrenije izraze kršćanske sućuti najprije bližoj i daljnjoj rodbini. Zatim Gradu Zagrebu za kojeg je izgarao i „dogorio“, jer ga je volio, kao što je volio hrvatski narod i svoju rodnu grudu. Upućujem iskrenu sućut svim njegovim suradnicima u Upravi Grada Zagreba.

Posebno upućujem svoje molitve milosrdnom Bogu za njegovu dušu da ga Gospodin primi i obasja vječnim svjetlom i zagrli svojom božanskom ljubavlju. Sve ljudsko slabo da mu milosrdno oprosti. Iz iskrene zahvalnosti Bogu ću preporučiti njegovu dušu jer je imao srca za obespravljene i one koji su trpjeli posljedice rata. Uz sav njegov stil života, nosio je ono što mu je pokojna majka usadila u srce. Upućujući najiskrenije izraze kršćanske sućuti, sve srdačno pozdravljam i na sve zazivam obilje Božjeg blagoslova!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.