ALARMANTNO

U BiH u posljednja 24 sata od korone umrlo 38 osoba

Prijavljena 393 nova slučaja zaraze, ali laboratorija KCUS-a nije dostavila kompletne podatke, stoga je broj novozaraženih u FBiH veći od prijavljenog

U BiH registrirano je u 393 novozaraženih. Opća bolnica

Piše: A. K.

8.3.2021

U Bosni i Hercegovini registrirane su 393 osobe zaražene koronavirusom u posljednja 24 sata, te je prijavljeno 38 smrtnih ishoda kod osoba koje su bile pozitivne na ovaj virus.

Federacija BiH

U protekla 24 sata, u Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH obrađeno je 1.718 uzoraka, od kojih su 304 pozitivna na prisustvo SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom,Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo, navodi se u saopćenju Zavoda za javno zdravstvo FBiH .

Prijavljeno je, navodi se, 25 novih smrtnih ishoda. Iz Zavoda napominju da laboratorija KCUS-a nije dostavila kompletne podatke, stoga je broj novozaraženih u Federaciji BiH veći od prijavljenog.


Republika Srpska

Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u bh. entitetu Rеpublika Srpska, u pоsljеdnja 24 sata testirano je 495 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а nоvi tip koronavirusa (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 86 оsоbа.

Prеmа mјеstu prеbivаlištа, 55 оsоbа је iz Bаnjаlukе, 10 iz Biјеljinе, pо čеtiri iz Vlаsеnicе i Lаktаšа, tri iz Hаn Piјеskа, pо dviје iz Brаtuncа, Zvоrnikа i Čеlincа i pо јеdnа iz Knеžеvа, Kоtоr-Vаrоši, Priјеdоrа i Ribnikа.

U pоsljеdnjа 24 sata, Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе priјаvljеno je 12 smrtnih slučајеvа kоd kојih је pоtvrđеnо prisustvо kоrоnаvirusа, navodi se u saopćenju JU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Ukupаn brој hоspitаliziranih u Rеpublici Srpskој је 662, u Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе 290, а u оstаlim bоlnicаmа 372. Nа rеspirаtоru је 67 оsоbа.


Brčko distrikt

Danas su u Brčko distriktu BiH registrirana tri nova slučaja zaraze koronavirusom, nakon testiranja pet osoba. Preminula je jedna ženska osoba.

Ukupan broj pozitivnih slučajeva u Distriktu je 3.491, a aktivno je 225 slučajeva.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.