SJEDNICA PARLAMENTA

Ćudić: Sutra bi mogao biti historijski dan, razmatra se dvosedmični lockdown u FBiH

U privredni fond bi se mogao i morao preusmjeriti procenat naših primanja, navela je Ćudić

Ćudić: Mogao bi biti donesen plan rapidne vakcinacije. Arhiv

A. J.

17.3.2021

Zastupnica Naše stranke u Parlamentu Federacije BiH Sabina Ćudić navela je da bi sutra mogao biti hitorijski dan jer će ovaj dom razmatrati dvosedmični lockdown ili zatvaranje u cijelom entitetu.

- Izazov sa kojim se susrećemo nije ideološke prirode. Sutra bi mogli jednoglasno usvojiti odluku koja se tiče neophodnog zatvaranja FBiH na dvije sedmice, te u hitnu proceduru uputiti Covid 3 zakon, kojim bi se privrednicima u FBiH nadomjestili svi dvosedmični ekonomski gubici jer za to nesumnjivo imamo novac (u prilog tome govori i činjenica da prethodno predviđena sredstva još uvijek nisu u potpunosti distribuirana privrednicima).

U privredni fond bi se mogao i morao preusmjeriti procenat naših primanja. Možemo duboko u noć sutra, solidarno i odgovorno analizirati potrebe kliničkih centara i bolnica u različitim dijelovima FBiH, te usmjeravati opremu i osoblje gdje je najpotrebnije - napisala je Ćudić na Facebooku.

Navodi i da bi mogao biti donesen plan rapidne vakcinacije, koja bi se sprovela u 4 sedmice.

- Donijeti odluke o softveru koji je za to potreban, revidirati postojeći neadekvatni plan vakcinacije, i imenovati rukovodioce procesa, te ovaj put u taj tim uključiti stručnjake, poput na primjer predsjednika Udruženja imunologa BiH gospodina Jasenka Karamehića. Ako postoji situacija koja poziva na razum, odgovornost i zajednički rad onda je to ova - napisala je, između ostalog, Ćudić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.