CEREMONIJA

Ambasador Memić predao akreditive države kralju Malezije

Malezijski kralj je naglasio da Malezija u BiH vidi istinskog prijatelja i vanjskopolitičkog partnera

Ambasador Memić predaje akreditive. MVP BiH

Z. K.

19.3.2021

Ambasador Bosne i Hercegovine u Maleziji Senaid Memić predao je 18. marta 2021. godine akreditive kralju Malezije Jangu di-Peruanu Agongu Al-Sultanu Abdullahu Ri’ajatudinu Al-Mustafi Bilahu Šahu Amarhumu Sultanu Hajiju Ahmadu Šahu Al-Musta’inu Bilahu (Yangu di-Peruanu Agongu Al-Sultanu Abdullahu Ri’ayatuddinu Al-Mustafi Billahu Shahu Ammarhumu Sultanu Hajiju Ahmadu Shahu Al-Musta’inu Billahu).

Tokom prijema, koji je uslijedio nakon ceremonije predaje akreditiva, ambasador Memić je istaknuo da su odnosi BiH i Malezije na visokoj razini. Iskazao je zahvalnost za pomoć koju je Malezija pružila našoj zemlji u procesu postdejtonske obnove, a posebno za pružanje pomoći kroz programe tehničke saradnje i školovanja studenata iz BiH.


Nove mogućnosti za širenje saradnje dvije prijateljske zemlje. MVP BiH

Malezijski kralj je naglasio da Malezija u BiH vidi istinskog prijatelja i vanjskopolitičkog partnera izražavajući uvjerenje da, i pored trenutnih problema, postoji potencijal za daljnje unapređenje odnosa kroz političku, ekonomsku i kulturnu saradnju. Izrazio je uvjerenje da će tokom mandata ambasadora Memića odnosi dvije zemlje biti podignuti na višu razinu te da će se, pored aktualnih problema sa pandemijom COVID-19, otvoriti nove mogućnosti za širenje saradnje dvije prijateljske zemlje.

Na kraju je ambasadoru BiH poželio uspješan rad i naglasio da će od Vlade Malezije imati punu pdršku tokom boravka i rada u toj zemlji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.