PRIMJENA NOVIH MJERA

Policijski sat u Sarajevu, ulice puste

Zabrana kretanja na snazi će biti narednih 15 dana

A. J. / Anadolija

19.3.2021

Na sarajevskim ulicama i trgovima večeras nema pješaka - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Zbog pogoršane epidemiološke situacije odlukom Vlade Kantona Sarajevo produžene su postojeće i donesene nove mjere čija je primjena počela večeras.


U Kantonu Sarajevo od večeras je na snagu stupio novi termin zabrane kretanja i to od 21 pa do 5 sati ujutro.


Zaključak o zabrani kretanja u ovom periodu donijela je Vlada KS na sjednici u četvrtak, zbog drastično pogoršane epidemiološke situacije u ovom kantonu. Zabrana kretanja na snazi će biti narednih 15 dana.


Na sarajevskim ulicama i trgovima večeras nema pješaka dok su u prvim minutama zabrane kretanja na saobraćajnicama bili primjetni automobili.


Na period od 15 dana, počevši od 20. marta 2021. godine u 50 sati, zabranjuje se rad ugostiteljskih objekata u KS, uz dozvoljenu dostavu hrane i pića. Zaključkom o zabrani rada ugostiteljskih objekata obuhvaćene su djelatnosti restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanje hrane te djelatnosti pripreme i usluživanja pića.

Iz zabrane kretanja u KS izuzeti su svi uposlenici koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti na rješavanju epidemije COVID na području KS, uposlenici kojima se proces rada odvija u smjenama, međugradski i međunarodni prijevoz putnika, taksi služba, kao i vozači teretnih vozila u domaćem i međunarodnom transportu.

Uposlenici koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti na rješavanju epidemije COVID, uposlenici kojima se odvija proces rada u smjenama, moraju imati odobrenje poslodavaca za kretanje u periodu od 21 uvečer pa do 5 sati ujutro narednog dana.


Također je donesen i zaključak o produženju važenja svih ranijih mjera po preporukama Kriznog štaba.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.