UPOZORENJA

Dodik: Možda ćemo vratiti mjere iz prošle godine

Naime, 16 osoba u RS preminulo je od posljedica virusa korona, dok je zaraženo još 376 od 1.237 testiranih, podaci su Inistituta za javno zdravstvo RS

Milorad Dodik. Avaz

E. T.

20.3.2021

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će se u RS morati preduzeti određene mjere kako bi bio prekinut rast broja lica koja su zaražena virusom korona.

- Nemamo pravo da ignorišemo ovakvu situaciju i nedisciplinu u društvu koja je evidenta, kao i činjenicu da nema želje lokalnih vlasti da donesu bilo kakve mjere - rekao je Dodik u Banjaluci uoči sastanka zvaničnika sa premijerom RS Radovanom Viškovićem.

On je istakao da lokalne vlasti ne donose mjere, a liječenje oboljelih ide na teret republičkih organa i fondova koji su iscrpeljni i ugroženi.

- Najvažnije jeste da zaustavimo dalje širenje epidemije. Na sastanku ćemo sagledati i mjere koje smo uvodili prošle godine i možda ćemo ih ponovo vratiti - dodao je Dodik.

Naime, 16 osoba u RS preminulo je od posljedica virusa korona, dok je zaraženo još 376 od 1.237 testiranih, podaci su Inistituta za javno zdravstvo RS.

U Banjaluci će biti održan sastanak predsjednika Vlade RS Radovana Viškovića sa predsjednikom RS Željkom Cvijanović, predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, ministrom zdravlja i socijalne zaštite Alenom Šeranićem, direktorom fonda zdravstvenog osiguranja Dejanom Kusturićem i direktorom Univerzitetskog kliničkog centra RS Vladom Đajićem.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.