BANJA LUKA

Završeni protesti ugostitelja, rastjerivala ih policija

Niko ne želi da budemo rušilački faktor. Želimo zajednički da nađemo izlaz iz ove situacije, rekao Šurlan

Okupljeni su uzvikivali "dole mjere". O. Matavulj

Piše: O. Matavulj

22.3.2021

Ugostitelji i frizeri iz Banje Luke i drugih gradova RS protestvovali su danas ispred Palate predsjednika Republike Srpske u Banjoj Luci nezadovoljni donošenjem novih epidemiloških mjera kojima im je na sedam dana zabranjen rad.

Okupljeni su uzvikavali "dole mjere", a policija je zatražila da se raziđu, jer je prema odluci Kriznog štaba na javnom mjestu je zabraljeno okupljanje više od 30 ljudi. Policija je zatim krenula da legitimiše prisutne, navodeći da skup nije prijavljen.

Pred Palatom predsjednika Žandarmerija je formirala kordon, pozivajući prisutne da se raziđu.

-Poštovani građani, uvažavajući epidemiološke mjere, pozivamo vas da se raziđete - rekli su više puta na razglas.

Kako reakcije nije bilo policija je stala u lanac i demonstrante suzbila prema Gospodskoj ulici. Takvo postupanje policije ispraćeno je skandiranjem "lopovi, lopovi". Kada je Žandarmerija napustila mjesto, demonstrati su ih ispratili pljeskom.

Nakon sat vremena protest je završen, a policija i prisutni su se razišli.

Vladan Šurlan, član Upravnog odbora Udruženja "Horeca", istakao je da je došao da izrazi nezadovoljsto, te oda veliku priznanje zdravstvenim radnicima, navodeći da on ne trebaju odlučivati o tome kada je vrijeme za rad ugostitelja.

- Niko ne želi da budemo rušilački faktor. Želimo zajednički da nađemo izlaz iz ove situacije. Apelujemo na predsjednicu Željku Cvijanović da se uključi u rješavanje problema. Nemamo ništa protiv zatvaranja, ali tražimo pomoć od države da prehranimo svoje porodice. Mene radnik pita šta da radi i kako da prehrani porodicu. Ja ne mogu, kao političari, da mu kažem ako bude-bude, ako ne bude - ne bude - rekao je Šurlan.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.