NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Šefiku se priviđaju vakcine

Lider HDZ-a Dragan Čović u intervju za "Dnevni avaz", između ostalog, je poručio: Vlada FBiH ovisi o Izbornom zakonu

Avaz.ba

24.3.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Zbog propusta u procesuiranju tužilaca koji su nezakonitim postupcima zataškavali ubistvo Dženana Memića, advokat Ifet Feraget s Murizom Memićem jučer je Tužilaštvu BiH predao krivične prijave protiv glavne disciplinske tužiteljice Alene Kurspahić-Nadarević i njenog zamjenika Mirze Hadžiomerovića, kao što je i najavio ranije.

Oglasilo se i Visoko sudsko i tužilačko vijeće (VSTV) saopćenjem u kojem brani tužiteljicu Kurspahić-Nadarević. Saznajte kakva je bila reakcija advokata Ferageta.

Komentar dana napisala je Nerma Ajnadžić: Glas heroina.

Saznajte i koji se to lijek protiv koronavirusa, koji se pokazao kao vrlo efikasan, u Tuzli može dobiti džaba, a u Sarajevu košta više od 1.000 maraka.

Lider HDZ-a Dragan Čović u intervju za "Dnevni avaz", između ostalog, je poručio: Vlada FBiH ovisi o Izbornom zakonu.

Ličnost dana je Bakir Nakaš: Doktor s kičmom.

Na stranama Globusa pročitajte sve o pucnjavi u Koloradu u kojoj je ubijeno deset osoba, među kojima je i 23-godišnji Srbijanac Neven Stanišić.

Vlada FBiH je na jučerašnjoj hitnoj telefonskoj sjednici usvojila nove mjere zbog epidemiološke situacije, a među njima je i ograničavanje kretanja građana na cijeloj teritoriji FBiH od 21 do 5 sati ujutro.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović izazvao je burne reakcije svojom izjavom "kako BiH ne zaostaje u procesu imunizacije protiv koronavirusa za ostalim zemljama zapadnog Balkana". Pročitajte šta su poručili predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić,lider SBB-a Fahrudin Radončić i bh. oskarovac Danis Tanović.

Donosimo vam i zanimljivu priču s Francuzem Romanom Čekaldijom (Ceccaldi) koji je biciklom krenuo na put oko svijeta, pa zbog pandemije koronavirusa "zaglavio" u BiH.

Na današnjoj konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća bit će donosena odluka hoće li Bogić Bogićević biti na čelu Sarajeva.

Na stranama Crne hronike donosimo priču o Sarajliji koji je u mjestu Podorašac prijavio drumsko razbojništvo i tvrdi da su mu oteli Golf 7 i 25.000 KM. Otkrivamo i kako su nestale bokserice ubijenog Davida Dragičevića.

Mještani Tomića kroz suze su "Avazovom" novinaru govorili o svojim dugogodišnjim problemima te poručili: "Imamo zemlju, a kao da je nemamo".

Na stranama Jet-seta pročitajte sve o skandalu koji potresa region te šta je u ispovijesti govorila glumica Danijela Štajnfeld, te kako ju je, kako tvrdi, silovao kolega Branislav Lečić. 

Naš državni fudbalski tim veDčeras protiv reprezentacije Finske na Olimpijskom stadionu u Helsinkiju otvara kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, a saznajte šta je kapiten "Zmajeva" Edin Džeko poručio uoči duela.

Također, u današnjem broju "Dnevnog avaza" čitaoci na poklon dobijaju i prilog „Porodica i zdravlje".

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.