REAKCIJE

Marjanović: Gubimo šansu da ispravimo nepravde prema ovom gradu, ali i ljudima poput Bogićevića

Igrali su na ljudskost i principe, naravno ne svoje, i uspjeli natjerati principijelnog čovjeka da ostane principijelan, naveo je Marjanović

A. J.

25.3.2021

Bogićević i Marjanović. Facebook

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i ugledni naučnik Damir Marjanović oglasio se na Facebooku povodom jučerašnje sjednice Gradskog vijeća Sarajeva nakon koje je Bogić Bogićević odustao od kandidature za gradonačelnika glavnog grada BiH. Njegov status prenosimo u cijelosti:

- Kantonalna skupština, tačka 56 (možeš misliti tek 56) - informacija o reformi obrazovanja! Diskusije za koje ne vjeruješ da ih moraš voditi, ipak vodiš! I onda, neposredno nakon toga, saznaješ da su oni, slični onima koji su se skoro pa čudili da nam je reforma potrebna, uspjeli da spriječe jedan od rijetkih svijetlih političkih momenata u ovom gradu! Igrali su na ljudskost i principe, naravno ne svoje, i uspjeli natjerati principijelnog čovjeka da ostane principijelan!

U ovoj priči se zna ko gubi a ko dobija. Gospodin Bogićević dobija još jednu zvjezdicu na epoleti ljudskosti i principijelnosti, a mi gubimo šansu da ispravimo nepravde prema ovom gradu ali i ljudima poput gospodina Bogićevića.

A ko su krivci - isti oni koji već 20 godina ne žele reformu obrazovanja! Vjerujte povezano je to, jako povezano! No, jake su i veze među ljudima koji misle drugačije! Čuvajte zdravlje gospodine Bogićeviću, u nadi da postoji bar promil šanse da se ipak desi čudo i da neljudima pomrsimo račune, svako na svoj način! Idemo dalje - napisao je Marjanović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.