REDOVNA SJEDNICA

Poslanici Parlamenta FBiH sutra o epidemiološkoj situaciji

Bit će podneseni i izvještaji o rezultatima aktivnosti Institucije Ombudsmena za ljudska prava BiH

Sutra se održava redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH. Avaz

A. K.

29.3.2021

Na redovnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH sutra će biti predstavljena Informacija Vlade Federacije BiH o epidemiološkoj situaciji u FBiH s prijedlogom naredbi i preporuka Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Također, poslanici bi se po hitnoj proceduri trebali izjasniti o dopuni Zakona o korištenju obnovljivih izvora energije i efikasne kogeneracije, a po skraćenom postupku o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti Federacije BiH i izmjeni Zakona o matičnim knjigama.

Na sjednici će se razmatrati ovogodišnji programi rada Predstavničkog doma Parlamenta FBiH i Vlade FBiH, prošlogodišnji izvještaj o radu Vlade FBiH i Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom, kao i Godišnji plan zaduživanja za ovu godinu i Strategija upravljanja dugom za period 2021 - 2023. godine.

Na predloženi dnevni red uvrštena je i Odluka o izdvajanju sredstava u Fond solidarnosti Federacije BiH za 2021. godinu, a glasat će se i o davanju saglasnosti na rebalans prošlogodišnjeg finansijskog plana i ovogodišnjeg finansijskog plana Zavoda za transfuzijsku medicinu Federacije BiH.

Bit će podneseni i izvještaji o rezultatima aktivnosti Institucije Ombudsmena za ljudska prava BiH za 2019. i 2020. godinu sa preporukom ombudsmena za ljudska prava BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.