POSJETE

Bisera Turković u Dohi sastala se sa zvaničnicima Katara

U fokusu razgovora ministara je bila borba protiv pandemije COVID-19

Susreti sa zvaničnicima Katara. MVP BiH

Fu. M.

1.4.2021

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković, u sklopu posjete Državi Katar, u Dohi je održala odvojene sastanke sa visokim zvaničnicima ove zemlje.

Ministrica Turković je razgovarala sa zamjenikom premijera i ministrom odbrane Khalidom bin Mohamedom Al Attiyahom, ministricom zdravstva Hanan Mohammed Al Kuwari i državnim ministrom za vanjske poslove u Ministarstvu vanjskih poslova Soltanom bin Saadom Al-Muraikhijem.

U fokusu razgovora ministara je bila borba protiv pandemije COVID-19 i trenutna situacija u obje države kada je u pitanju broj zaraženih i smrtnih slučajeva. Ministrica Turković je upoznala katarske ministre sa problemom nabavke vakcina u Bosni i Hercegovini, te dodala da nadležne institucije u našoj zemlji, mimo COVAX-a, nastoje kupiti vakcine putem drugih dostupnih mehanizama.

Na sastancima je razgovarano i o mogućnostima podrške Države Katar našoj zemlji prilikom nabavke vakcina i rješavanja novonastale situacije, ali i drugim mogućnostima podrške u borbi protiv pandemije koronavirusa. Katarski ministri su izrazili spremnost da pomognu Bosni i Hercegovini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.