SARAJEVO

Crveni križ FBiH dodijelio priznanja „Humani podvig“ i „Agan Hodžić“

Zbog epidemioloških mjera dodjela održana u skromnijoj atmosferi

N. Demirović

Sjednica Skupštine

Foto: Crveni križ


Na 8. sjednici 6. saziva Skupštine Crvenog križa Federacije BiH dodijeljeno je 11 priznanja "Humani podvig" za nesebično djelo kojim su u iznenadnim nesrećama spašeni životi i/ili spriječene teže posljedice za pojedinca, grupu građana ili dio lokalne zajednice, kao i za iskazanu solidarnost, hrabrost i pruženu pomoć.

Po prvi put dodijeljeno je i priznanje „Agan Hodžić“. Riječ je o priznanju koje se dodjeljuje jednom godišnje najvećem pojedinačnom donatoru u strukturi Crvenog križa Federacije BiH. Ovo priznanje dodjeljuje se u spomen na našeg najvećeg pojedinačnog donatora, koji nažalost, više nije sa nama, Agana Hodžića.

Priznanja dobitnicima uručili su predsjednik i generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH Marko Sinanović i Namik Hodžić.

Na osnovu Odluke Predsjedništva o dodjeli priznanja Crvenog križa Federacije BiH priznanje „Agan Hodžić“ dodijeljeno je Selvedini Mašić Gušić. Ona trenutno nije u zemlji zbog čega će joj priznanje biti uručiti naknadno.

Priznanje „Humani podvig“ dobili su: Edvin Spahić, Vitomir Šerbula i Ognjen Erceg, Edin Hilić, Asim Džidić, Mario Oreč, Zehrudin Karić, Tomislav Miloš, Merim Sejdić, Nermin Dokara i Muamer Hurić.

Imajući u vidu higijensko-epidemiološke mjere dodjela priznanja održana je u nešto skromnijoj atmosferi nego inače. Nakon uručenja priznanja, sjednica Skupštine je nastavljena prema dnevnom redu.

Više o temi Crveni križ

HUMANOST
Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Više o:

Crveni križ FBiH
NA VRH

Podijeli članak na