NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Izaći ću na megdan Dodiku

Šta je u razgovoru za "Avaz" poručio poslanik u NSRS Nebojša Vukanović

Piše: Avaz.ba

10.4.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Nebojša Vukanović, poslanik u NSRS - Izaći ću na megdan Dodiku.

Vukanović je najavio kandidaturu za člana Predsjedništva BiH i poručio: Nijedan okupator tuđem narodu ne bi radio ovo što ovi naši “patrioti” rade svojim narodima.

Donosimo nove detalje u aferi “Respiratori” – Pročitajte šta otkriva službena zabilješka i otkud tajni podaci iz SIPA-e u Novalićevom mobitelu. Riječ je o službenoj zabilješci o finansijskim transakcijama koju je neko iz ove policijske agencije poslao federalnom premijeru Fadilu Novaliću.

Bili smo na Aerodromu Sarajevo, na koji je jučer stiglo 10.000 doza vakcine “AstraZeneca” iz Srbije. Poklon Kantonu Sarajevo uručio je srbijanski ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Ministra zdravstva KS Haris Vranić zahvalio je na donaciji i naglasio da je sve spremno za masovnu vakcinaciju u Zetri.

Komentar dana napisala je Ema Maslo: Bolje biti bogat i zdrav.

Pročitajte šta piše u opasnom letku koji posljednjih dana kruži društvenim mrežama te kako radikalni elementi i „respiratorska hobotnica“ pozivaju na linč i napad na novinare „Dnevnog avaza“ zbog našeg pisanja o aferi „Respiratori“, stanju na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu…

Ličnost dana je Benjamina Karić, nova gradonačelnica Sarajeva: Osmijeh i optimizam.

Na stranama Globusa čitajte: Britanska kraljevska porodica i cijeli svijet tuguju za princom Filipom, suprugom kraljice Elizabete III, koji je umro u 100. godini.

Nakon tužne vijesti o smrti generala Jovana Divjaka, brojne poznate ličnosti, ali i građani BiH, emotivnim porukama opraštaju se od njega.

Pročitajte šta su o Jovi rekli Atif Dudaković, Viktor Jakovič, Bernar Anri Levi, Edvard Ferguson…

U cijelosti prenosimo i pismo koje je Jovan Divjak 2. decembra 1997. godine uputio Aliji Izetbegoviću, predsjedavajućem Predsjedništva BiH, a u kojem se odrekao čina brigadnog generala Armije Republike Bosne i Hercegovine.

U rubrici Mozaik donosimo detalje velike tragedije u Maglaju, gdje je u fabrici ’Natron-Hayat’ poginuo 21-godišnji Ali Musaefendić. Istražitelji utvrđuju okolnosti pod kojima je došlo do ove nesreće, a na društvenim mrežama prijatelji se opraštaju od mladića za kojeg svi imaju samo riječi hvale.

Sarajevski kanton: Razgovarali smo s novom direktoricom JU “Dom zdravlja” Amelom Kečo, koja poručuje: Suprotstavili smo se trećem valu.

U Kantonu Sarajevo djelimično su ublažene epidemiološke mjere, pa od ponedjeljka rade bašte kafića, bazeni i teretane. Pročitajte koje su još mjere ublažene jučer.

Crna hronika: Novi detalji sa suđenja za navođenje na prostituciju, organiziranu trgovinu ljudima i neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga u Sarajevu. U sudnici su pušteni presretnuti razgovori Nejre Jusufović koja s klijentima ugovara seksualne usluge i iznose koje trebaju platiti prostitutkama.

Policajka iz Banje Luke priznala da je uzela mito od 20.000 KM i pristala na godinu zatvora.

Na stranama Panorame donosimo priču o nacionalnom spomeniku BiH, mostu Ovčiji brod u Nevesinju, koji stoljećima prkosi vremenu.

Jet-set: Detalji dodjele 74. filmske nagrade Britanske akademije (BAFTA), gdje je ostvarenje naše Jasmile Žbanić nominirano u dvije kategorije. Ceremonija BAFTA-e bit će prvi put održana online, i bit će podijeljena u dva dijela, danas, 10. aprila, i sutradan, 11. aprila. Film „Quo Vadis, Aida?“ jedne od najboljih bosanskohercegovačkih rediteljica Jasmile Žbanić nominiran je u kategoriji za najbolji strani film, dok će se Žbanić boriti i za nagradu najboljeg reditelja.

U rubrici Sport donosimo razgovor s Iman Isanović, odbojkaškom reprezentativkom BiH, koja poručuje: Nošenje državnih boja je velika čast.

Saznajte i zašto nogometni reprezentativac Toni Šunjić kaže da je možda došlo vrijeme za oproštaj od reprezentacije.

Real večeras dočekuje Barcelonu - Direktan okršaj u šampionskoj utrci.

Našim čitaocima danas poklanjamo prilog “Sedmica” u kojem donosimo intervju s gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem i mnoštvo drugih zanimljivih sadržaja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.