STANJE NA PUTEVIMA

Na ovim putnim pravcima u toku su radovi

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja

Radovi na mnogim putnim pravcima. Ilustracija

A. Ka.

12.4.2021

Na autoputu A-1 (Visoko-Sarajevo sjever) zbog radova u zoni petlje Podlugovi, u oba smjera saobraća se voznom trakom, dok su preticajne trake zatvorene za saobraćaj. Vozače na ovoj dionici molimo za pojačan oprez, saopćeno je iz BIHAMK-a.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic - Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim satima (23-4:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla - Kalesija (Simin Han - Caparde) saobraćaj se od 22 do 6 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

I dalje je zbog radova obustavljen saobraćaj u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor - Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres - Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Široki Brijeg - Mostar (obilaznica oko Širokog Brijega), Stolac - Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje - Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići - Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.