MAGLAJ

Postačima se somuni dijele besplatno

Podijeljeno i 14 paketa i donirano 750 KM novčane pomoći

Piše: N. Bradarić

23.4.2021

Podrška privrednika: Ramazan je mjesec darivanja. N. Bradarić

U ramazanu, mubarek mjesecu, sva dobra djela se višestruko nagrađuju. U Maglaju su tako vlasnici nekoliko trgovačkih radnji i pekara odlučili besplatno dijeliti iftarske somune postačima koji ih, eventualno, ne mogu priuštiti.





Doniraj paket

Također se, zahvaljujući privrednicima i pojedincima, besplatne lepine dijele svim postačima od popodnevnih sati pa sve do iftara.

U džematu Jusuf-pašine džamije Kuršumlije zadovoljni su efektima predramazanske akcije pod nazivom "Doniraj paket", u okviru koje su podijeljena 44 paketa, a donirano je i 750 KM novčane pomoći.

Radost u kućama

- Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način učestvovali i pomogli da ovu akciju realiziramo. Uspjeli smo u našem nijetu, unijeli smo radost u kuće naših penzionera i socijalno ugroženih osoba u ovim mubarek danima. Osigurano je i podijeljeno 3.110 KM, uglavnom u paketima, a dio, prema želji donatora, novčano. Većinu paketa smo kupili i spremili u našim lokalnim radnjama i malim trgovinama i na taj način pomogli naše male privrednike. Neka vas stignu lijepe dove ljudi kojima smo pokucali na vrata i uljepšali ove mubarek dane - rečeno je iz džemata džamije Kuršumlije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.