STAVOVI

Tegeltija: MMF pripremio novi program podrške za BiH

Dogovoreno je da će predstavnici Vlade Federacije BiH i Republike Srpske pregovarati s Vijećem ministara BiH, kazao je Tegeltija

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija. Arhiv

Piše: E. H.

28.4.2021

Međunarodni monetarni fond (MMF) pripremio novi program podrške koji će javnosti biti predstavljen u septembru, a operativan 1. januara, kazao je predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija.  

- Održana je sjednica Fiskalnog vijeća BiH s Misijom MMF-a u BiH što predstavlja nastavak razgovora proljetnog zasjedanja Svjetske banke i MMF-a. Tema je bila aranžman BiH i MMF-a o otvorenim pitanjima, a dogovoreno je da će predstavnici Vlade Federacije BiH i Republike Srpske pregovarati s Vijećem ministara BiH i pokušati definirati neke od tih politika da vidimo da li zaista možemo doći do rješenja. Prema tonu obje strane, ne djeluje ohrabrujuće da je moguće u nekom kratkom periodu doći do kompromisa - istakao je Tegeltija.

Naglasio je da je jučer konstatirano da je MMF pripremio novi program podrške koji će javnosti biti predstavljen u septembru, a operativan 1. januara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.