SVEČANO OTVORENJE

Trebinje dobilo modernu tržnicu

U adaptaciju i renoviranje uloženo 640.000, a u mobilijar 124.710 KM

P. Mucović
  • Idealni uvjeti za prodaju robe domaćih proizvođača

    Idealni uvjeti za prodaju robe domaćih proizvođača

    Foto: P. MUCOVIĆ


U Trebinju je svečano otvorena gradska tržnica, u kojoj će se prodavati suhomesnati i mliječni proizvodi te riba. 

Grad Trebinje je u adaptaciju i renoviranje objekta uložio 640.000 KM, dok je za nabavku rashladnih vitrina i mobilijara za pijacu, kroz projekt „Jačanje resursa za proizvodnju i plasman poljoprivrednih proizvoda“, izdvojeno 124.710 KM.

Nisu završeni svi radovi

Gradonačelnik Mirko Ćurić rekao je da je Trebinje dobilo moderan objekt koji će obogatiti turističku ponudu grada i osigurati plasman domaćih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

- Nisu završeni svi radovi, tako da se nadam da će u narednom periodu tržnica biti još ljepša, da će je ljudi posjećivati i ostavljati novac, ali i da će prodavači ostvariti neki prihod - rekao je gradonačelnik Ćurić.

Dejan Gojković, rukovodilac Odjeljenja za implementaciju međunarodnih projekata IRB-a, rekao je da je ovaj projekt podržan bespovratnim sredstvima finansijskog mehanizma u iznosu od gotovo 90.000 KM i predstavlja još jedan projekt koji se realizira na području grada Trebinja.

Ideja postoji već decenijama

Milan Mandrapa, direktor AD „Komunalno“ Trebinje, koje više od šest decenija upravlja pijacom, podsjetio je da ideja o otvaranju ovakvog objekta postoji više decenija unazad.

On je istakao da higijenski i sanitarni uvjeti na otvorenoj pijaci nisu bili zadovoljavajući, ali da su izgradnjom ovog modernog objekta stvoreni idealni uvjeti za prodaju kvarljive robe lokalnih proizvođača.

NA VRH

Podijeli članak na