RADOST BAJRAMA NA DRINI

Kajserija džamija pretijesna za sve vjernike

Bajramska svečanost organizirana je uz poštivanje svih epidemioloških mjera

A. Bajramović

13.5.2021

Bajram-namaz u Kajserija džamiji - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Bajram-namaz jutros je klanjan u svim džematima na području Goraždanskog muftijstva, a najveći broj vjernika okupio se u Kajserija džamiji koja je, iako najveća na ovom području, bila premala da primi sve vjernike, pa je veliki broj njih klanjao i u haremu džamije. Bajramska svečanost organizirana je uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Bajram-namaz u Kajserija džamiji predvodio je Esad ef. Grabus, a bajramsku hutbu je održao Rasim ef. Džafić, glavni imam Medžlisa IZ Goražde. Džafić je istakao značaj činjenja dobrih dijela, ljubavi, saosjećanja i lijepih riječi. 

- Bajram je prilika da se podsjetimo na obaveze koje stoje pred nama, a koje su nam prioriteti u našem životu i našem postupanju. Milostivi Gospodaru, osnaži nas u našoj vjeri, u našem moralu i zajedništvu. Učini nas snažnim da sačuvamo svoju zemlju, svoju domovinu – poručio je Džafić, pozivajući na slogu, mir i zajednički život sa komšijama drugih vjera.

Drugog dana Ramazanskog bajrama, koji se obilježava kao Dan šehida, bit će obilježen posjetama šehidskim mezarjima Kolijevke, Glamoč, Omeđak i Baćci.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.