TRAŽE KOMPROMISNO RJEŠENJE

Ugostitelji u FBiH protiv zabrane pušenja u svim zatvorenim objektima

Nadam se da parlamentarci neće usvojiti zakon u predloženom tekstu jer bi bio poguban za ugostiteljsku i turističku branšu, istakao je Hadžić

A. J. / Fena

20.5.2021

Feraget i Hadžić: Osigurati ista prava za sve građane. Fena

Udruženja hotelijera i restoratera u BiH upozorilo je danas da bi potpuna zabrana pušenja u svim zatvorenim objektima bila pogubna za poslovanje tog sektora.

Predsjednik udruženja Amir Hadžić izjavio je na pres-konferenciji da je taj sektor posebno pogođen pandemijom koronavirusa i da je Prijedlog zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, koji bi uskoro trebao razmatrati Parlament Federacije BiH, previše rigidan.

Dodao je da bi ugostiteljskim objektima koji imaju do 60 kvadrata trebalo omogućiti da se opredijele da li će biti prostori za pušače ili nepušače.

- Nadam se da parlamentarci neće usvojiti zakon u predloženom tekstu jer bi bio poguban za ugostiteljsku i turističku branšu - istakao je Hadžić.

Članica pokreta "Ma kuš na me" Aida Feraget rekla je da oni ne promoviraju pušenje već žele osigurati ista prava za sve građane, a pušači u BiH čine oko 40 posto odrasle populacije.

Naglasila je da se zalažu za kompromisno rješenje, ali nikako za potpunu zabranu pušenja u svim zatvorenim objektima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.