PRISUSTVOVAO VJEŽBI

Džaferović: Pokazano da su OSBiH operativne i sposobne

U ovoj bilateralnoj vježbi u BiH učestvuje oko 500 pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i 700 američkih vojnika

Šefik Džaferović i Erik Nelson. Fena

Fena

22.5.2021

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović prisustvovao je danas Danu visokih zvanica u okviru vježbe Oružanih snaga BiH i Oružanih snaga SAD "Brzi odgovor 21" na Manjači.

Izrazio je zadovoljstvo onim što je pokazano na poligonu Manjače te zahvalio Vladi i Armiji SAD što su odlučili da s Oružanim snagama BiH učestvuju u vježbi i da se pokaže da su Oružane snage BiH u potpunosti opravdale ono što se zove najuspješnijom reformom u BiH od Dejtona do danas.

Današnjom vježbom, dodao je, na praktičan način pokazano je da su Oružane snage BiH s punim stepenom borbene odgovornosti, da su operativne i sposobne da izvršavaju misiju koju po Zakonu o odbrani BiH imaju.

- To je zaštita suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH, učešće u međunarodnim mirovnim misijama, borba protiv terorizma i pomoć stanovništvu tokom elementarnih nepogoda. Reforma odbrane je dala svoje puno opravdanje - kazao je Džaferović.

U ovoj bilateralnoj vježbi u BiH učestvuje oko 500 pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i 700 američkih vojnika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.