APELI

Dvije Ajše bore se da povrate sluh, za operacije potrebno 40.000 eura

Našim Ajšicama, pored poziva na telefonski broj 17007, koji je dostupan svim bh. operaterima, možete pomoći i online donacijama, navode iz Pomozi.ba

A. J.

24.5.2021

Obje Ajše trebaju našu pomoć. Pomozi.ba

Dvije Ajše. Jedna mlađa, druga starija. Obje ne čuju. Obje trebaju našu pomoć. Pomoći im možete pozivom na broj 17007, kojim donirate 2 KM, navode iz Humanitarne organizacije Pomozi.ba.


- Jedna Ajša ima bracu, druga seku sa kojima ne mogu provoditi kvalitetno vrijeme u igri i bezbrižnosti, jer im čulo sluha niti govor nije razvijen kao kod njihovih vršnjaka - navode iz Pomozi.ba.

Šestogodišnja Ajša Heganović ima potpuni gubitak sluha na desnom uhu, dok je na lijevom ustanovljena umjerena nagluhost. Pored gubitka sluha kod Ajšice postoji odstupanje u razvoju u odnosu na hronološku dob. Ona kasni kako za upis u školu tako i za ostale životne aktivnosti.


Ajša Ibrahimović ne čuje ni na jedno uho i hitno joj je potrebna ugradnja kohlearnih implantata, kako ne bi došlo do odstupanja u razvoju, jer je u ovim situacijama izuzetno bitna dob kada se vrši ugradnja implantata.


- Cilj nam je ovim apelom prikupiti po 20.000 eura za jednu i drugu djevojčicu kako bi mogle otići na neophodnu operaciju. Našim Ajšicama, pored poziva na telefonski broj 17007, koji je dostupan svim bh. operaterima, možete pomoći i online donacijama na web platformi www.pomoziba.org, kao i putem standardnih računa - saopćeno je.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.