REAKCIJE

Borenović: Viškoviću, ako smiješ smijeni Lukača

Kako kaže, to je jedina je moguća i ispravna odluka

Ispad Lukača. Printscreen

N. D. / BN

25.5.2021

Kako je rekao Branislav Borenović, predsjednik Partije demokratskog progresa, potvrđivanje optužnice protiv ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača zbog ugrožavanja sigurnosti, odnosno udaranja tadašnjeg narodnog poslanika Draška Stanivukovića u Narodnoj skupštini Republike Srpske, jedina je moguća i ispravna odluka koju je u ovom slučaju mogao donijeti Osnovni sud u Banjoj Luci.

Borenović podsjeća da smo svi gledali skandalozan i užasavajući potez onoga ko je nadležan da štiti sigurnost, a ne da je ugrožava, prenosi "BN".

- U ovom slučaju jedini ispravan postupak bi bio da premijer Višković, ako smije, smijeni ministra Lukača. Da je to uradio bilo ko drugi u sred sjednice NSRS takođe bi morao biti sankcionisan, ali posebnu težinu nosi kada narodnog poslanika udari baš ministar unutrašnjih poslova, ističe Borenović.

On kaže da je efikasno i nekorumpirano pravosuđe jedan od prioriteta jedan od preduslova funkcionisanja društva i države, te da niko ne smije biti iznad zakona.

- Zato je bitno i institucionalno otvarati ove teme, djelovati u pravcu veće transparentnosti rada pravosudnih institucija i istražiti sve anomalije, čime se bavimo i u Privremenoj istražnoj komisiji za ispitivanje stanja u pravosuđu - kaže Borenović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.