DANAŠNJI DNEVNI AVAZ

Papir koji gura Sebiju pred sud?

Tvrdila da nije bila na specijalizaciji u Zagrebu, a u biografiji navela drugačije

Piše: Avaz.ba

27.5.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Papir koji gura Sebiju pred sud?.

Ova ljetna sezona bit će uspješnija nego prošlogodišnja jer je epidemiološka situacija znatno bolja, očekivanja su turističkih agencija. Mnogi bh. građani već su uplatili aranžmane za ljetne odmore, a ponuda ne manjka. Amila Sirćo iz marketing službe agencije „Centrotours“ kazala nam je da je Egipat hit-destinacija ovog ljeta.

Komentar dana napisao je Danijal Hadžović: Novinarski div i politički patuljak.

Školovanje Sebije Izetbegović, direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) i supruge Bakira Izetbegovića, lidera SDA, i dalje je top-tema u našoj državi, ali i regionu. Svakodnevno na vidjelo izlaze brojne kontroverze u vezi sa Sebijinim akademskim obrazovanjem, prije svega u Zagrebu, što je i jučer u intervjuu za “Avaz” potencirao i akademik prof. dr. Asim Kurjak.

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko jučer je optužio Zapad za pokušaj iskorištavanja preusmjeravanja aviona „Ryanaira“ tokom vikenda te je kazao da je lažno predstavio njegovo bavljenje tim incidentom.

Prošao prijedlog doktora Mirsada Kacile: Usvojen zakon o zabrani pušenja.

Većinom glasova zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH prihvaćen je Prijedlog zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih proizvoda i ostalih proizvoda za pušenje. Za je glasalo 63, troje je bilo protiv, a dvoje suzdržano. Nakon što je jučer usvojen, prijedlog zakona sada ide na Dom naroda Parlamenta FBiH, gdje treba dovoljnu podršku da bi stupio na snagu.

U Međugorju razočarani nakon što njihov zahtjev nije dobio podršku: Upitan dolazak hodočasnika za  40. godišnjicu Gospinih ukazanja.

Na potezu od Marindvora do Baščaršije planirana obnova tramvajske pruge. Do ljeta 2023. godine imat ćemo obnovljenu tramvajsku prugu od Marindvora do Ilidže, obećao je to građanima Sarajeva prvi čovjek Ministarstva saobraćaja KS Adnan Šteta.

Općinski sud u Visokom u cijelosti je potvrdio optužnicu Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona kojom je T. A. iz Visokog optužen za silovanje svoje kćerke.

Vrhovni sud Republike Srpske pravomoćno je osudio čobana Uroša Šuviru (39) iz Bosanskog Broda na 16 godina zatvora zbog ubistva Zdravka Bosančića (87) u Ribniku. Presuda je donesena nakon što je Sudsko vijeće odbilo žalbe Tužilaštva i odbrane te u potpunosti potvrdilo prvostepenu presudu Okružnog suda u Banjoj Luci.

U Travniku započinje gradnja azila za napuštene životinje, za održavanje potrebno  80.000 KM godišnje.

Sarajevo Film Festival (SFF), jedna od najznačajnijih filmskih smotri u ovom dijelu Evrope, ove godine se vraća na svoj dobro poznati kolosijek. Za razliku od 2020., kada je ovaj festival zbog pandemije koronavirusa održan online, ove godine, od 13. do 20. avgusta, održat će se u uobičajenom okruženju i formatu.

Sarajevo je osvajač Kupa Bosne i Hercegovine u fudbalu.

U današnjem „Dnevnom avazu“ donosimo i priloge „Ljeto 2021“ i „Bh. biznis“.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.