PARLAMENT FBIH

Dom naroda: Rasprava o epidemiološkoj situaciji

Delegati bi trebali odlučiti i o donošenju odluke o nabavci prostorija za smještaj Federalnog ministarstva finansija

Sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH. Arhiv

Piše: E. H.

27.5.2021

Sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH počela je u Sarajevu uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Prema predloženom dnevnom redu, delegati bi trebali raspravljati o Informaciji Vlade FBiH o epidemiološkoj situaciji na dan 19. april, kao i na dan 26. april.

Također, na dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o izvršavanju Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2021. godinu, kao i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode.

Delegati će se izjasniti i o Prijedlogu zakona o finansijskoj konsolidaciji javnih zdravstvenih ustanova u Federaciji BiH, kao i Prijedlogu zakona o infrastrukturi prostornih podataka Federacije BiH.

Na dnevnom redu je i nekoliko nacrta, a među njima Nacrt Zakona o Razvojnoj banci Federacije Bosne i Hercegovine i Nacrt zakona o zastupanju u osiguranju i posredovanju u osiguranju i reosiguranju.

Također, delegati bi trebali odlučiti i o donošenju odluke o nabavci prostorija za smještaj Federalnog ministarstva finansija - Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine u Tuzli, Orašju i Bosanskoj Krupi, te odluke o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena utvrđivanjem maksimalne visine marže za pojedine osnovne životne namirnice i druge proizvode.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.